fredag 8. oktober 2010

Fredag i Jeriko

Er straks klar for frukost i 9.etasje på InterContinental i Jeriko, ei kort natt svevn.

Etterskrift!: Gondolbana til Freistingsfjellet, - vitja Klosterkyrkja der og var innom fleire av turistvareutsala der og på utgravingsområdet på Tel Jericho - der ein finn "bevisa" for at det har vore bydanning ved kjelda i oasen i 10.000... Der møtte vi nokre norske deltakarar frå ei reise som vert arrangert for ulike deltakarar av fagrørsla. Etterpå såg vi Elisjas kjelde - der også Norge har bidrege med sikring og rensing av vasskjelda som syter for det meste av vatnet i Jeriko. I fjor var dette området ein kaotisk byggeplass, i år drakk vi myntete i anlegget ved kjelda! Her sit vi i trappa ved kjelda - nesten alle saman!



I år vart det også fotostogg ved Morbærtreet som Sakkeus klatra i for eit par tusen år sidan - får finne referansepunktet i Bibelen seinare, rett ved treet vert det bygd eit russisk museum - også dette parkanlegget skulle vere ferdig til i morgon!



Middag på hotellet der ordføraren av Jeriko kom og vitja oss, vi hadde ein lauseleg invitasjon til å delta i ein del av palestinsk bryllupsfeiring - det vart vel travelt for verten vår så den delen av avtalen vert usett til laurdag.
Ein fredeleg roleg kveld i restauranten ved badeanlegget på hotellet!
Alt vel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar