søndag 21. mars 2010

Søndag - og våren er i kjømda...


Det er arbeidshelg - det vert litt ekstra fort for få timar, då! Før eg for på jobb hadde eg gjort førebuingane til ein hjorteindrefilet frå dei fuktigaste grendene i landet - det er godt å vere i logistisk rekkje for slikt snop via Dalevegen på dei heimlege strender...
Sytalaust å ha tanter i Høgstegarden i Eimhjellen som ryddar i frysarane sine til fordel for storesystrer i møbelidustribygdene, spesielt når enkelte mødre synest ein er heimatt i for få dagar,- så ein får med litt gode frysevarer,  på heimtur hin vegen!
For mykje nedturkjensler i nedleggingstrua bedrifter i Indre Sogn og andre storpolitiske tyngre tankar, fekk meg til å kike etter eitkvart ekstra godt i frysaren til i dag - det var det - med ein god libanesisk raudvin - vart det ei fin avslutning på ei heftig arbeidshelg.

Freistar få fri frå jobb for å vere med på busstur til Oslobygda på tirsdag, - kan spøte mykje åttebladroser på bussturen! Det er ein grei måte å vise seg einig i dei som har funne ut at tek sjukehuset frå oss i Indre Sogn, - så taper vi meir enn det sunnfjordingane får i pluss...
- og så var det skrivepause for Himmelblå...

Det gjer godt med flotte meldingar frå Årdal, - enkelt for meg å seie som bur med ein - godt gjennomarbeidd skrivestykkje.
Det er verre med slike som trur dei har både tvisyn og vidsyn - nokre bør sjå at sjukehuskampane vi har i dag er noko heilt anna enn dei fylket har hatt - fogderistrid som merkelapp er like gale!

Dagbladet fortel i dag at Netanyahu ikkje endrar kurs om FN, EU og USA har greidd å samle seg. Vert lei meg når eg ser korleis utbyggingane vert beskrivne hjå Al jazeera!

Helga har hatt mykje om Inger Lise Hansen si påståtte avkleddheit, - likte det når Dagbladet sette politisk nakenheit i perspektiv.
At partiet ikkje skjønar at det går an å sjå slik ut og seie og gjere slikt og stemme på partiet, kan vere to sider av same sak -
Til liks med å velge ein nestleiar som er ung og fresh... - men ikkje ferdig forma! Verst er det nok at både dei gamle og dei nye partigubbane heller ikkje ynskjer hjelpe henne med medierådgjeving. Å gjere seg synleg og lage rom for nye og yngre velgjarar  er tydeleg noko som er i tiden - og rykta fortel av Siv på Frptur var sur fordi ho ikkje fekk mediadekning når ho var i det farlege utland!
Politisk truverdigheit kan vere vanskeleg å oppnå for nokon og ein kvar!
Slikt vert det mykje filosofering rundt - spesielt når ein ventar på ISKS-avgjersler i kommuner som har noko å gje til dei nye og yngre innbyggjarane også, - i tillegg til oss frykteleg tidleg i førtiåra og alle dei gamle over 50!

I følge primstaven er det vårjevndøgn eller jamvår! I flg Wikipedia også kalla Bendiksmesse, Bendik/Bent prøvesvin
og eit halvt kors er merket for dagen.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmmm - - Chateau Musar?

    SvarSlett
  2. Massaya Classic 2007 frå Bekaadalen - mest truleg import via eit (eller) anna europeisk land - julegåve frå vener som reiser langt søraustover når dei skal heim til påske...

    SvarSlett