onsdag 24. mars 2010

Den rosa skulle ha vore ferdig i morgon - eg må nok be om utsetjing til etter påske...

Det har visst vore for lite sytid i det siste, men du verda kor ryddig det er på syrommet!
Sidan heimen vår er innan for eit område som har fått tilskot til trådlaus og automatisk brannvarsling direkte til fylkesalarmsentralen,
har vi hatt ein overhengande fare for vitjing også på syrommet på øverste loftet - sånt stressar enkelte...
Måndagskvelden hadde vi installatørane innom - enkelt og greitt slikt, - no er DET gjort - men eg rekk altså ikkje å verte ferdig. Tenkte eg skulle ha presentert "den rosa" i morgon, - og så kunne mottakaren fått den rosa med det første -.
Har tenkt å ha kake til dessert i morgon, så får byfolket feire bursdag i by'n og så får vi alle ta det igjen på palmelaurdag, då har Mor lova pannekaker til middag...

Det er godt at dei unge studentane har sett seg føre å vitje folk på landet i påskeferien - det er no greiaste måten å få med seg både strender og høge fjelltoppar  og alt i mellom - med hjelp frå Nor-way Bussekspress.

Les nett at Børge Brende i Røde kors har presentert byvettreglar i påska for dei som ikkje har råd til å reise på påskeferie. Eigentleg kan dei nyttast på landet også, - og jammen trur eg at det er tankar som kan nyttast i både tettbygde og grisgrendte strøk ein kvardag både i april og september:

1. Legg ofte ut på bytur - også utan trening. Det er mykje uoppdaga rundt deg
2. Meld frå kvar du går, og spør om nokon vil bli med. Mange blir spurt alt for sjeldan
3. Følg med på vêret og vêrmeldingane. Tilpass aktiviteten etter tilhøva
4. Utforsk byen og alt den har å by på, men vêr rusta mot skuffelsar og tilbakeslag. Ikkje alt kan vere vellukka kvar gong!
5. Lytt til erfarne byfolk. Alle set pris på å dele erfaringar og kunnskap med andre
6. Bruk ditt indre kart og kompass – og legg merke til menneske rundt deg. Er det nokon rundt deg som går aleine, eller som kanskje ber litt for tungt?
7. Gå ikkje aleine for lenge
8. Oppsøk en ven i tide. Det er ei skam å snu ryggen til
9. Spar på kreftene, men ikkje på gledene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar