lørdag 6. mars 2010

- og Gaupne er ein god stad å vere!


Dagen starta med at hotellvertinne Jorunn sto klar ved kaffimaskina i respsjonen og lurte på om vi var klar for ein café au lait - den vart naturlegvis med inn i spisesalen til ein deilig frukost...
Vi var to veskesaumarar, ein døvetolk og to kursleiarar som vart tekne vel vare på i heile helga! Medan vi sat og åt stor frukost avtala vi  med vertinna at vi kunne gjerne ha middag klokka 19, - ytrefilet med fløytegratinerte poteter og litt godt til dessert...

På veg til skulen var vi innom Pyramiden, der dei fleste butikkane ikkje opna før etter kursstart. Eg handla ein 6 pakning ( med halvliters pepsi max) - det var heitt i kurslokala på Gaupne skule. Den kombinerte strikkebutikken/kaffibaren var open og vi let oss friste av litt strikkegarn!

Ein lang dag, - med sauming frå 10 - 18, avbroten av ei viltgryte til lunch, og kaffi pauser med kaker og frukt. Grete Gulliksen Mo hadde ein rask presentasjon av den siste boka hennar - som enkelte av oss berre har langtidslånt tidlegare, så no er det naturlegvis ein signert variant av boka i den raude stabelen av kviltebøker! 
og JA! - det er dyktige tauser i Luster quiltelag - dei gjorde absolutt sitt til at vi fekk ei nydeleg helg i Gaupne.

Jorunn på hotellet gjorde også til at vi fekk ei helg vi kjem til å huske! Gaupne hotell vart bygd som messe til ei eller annan kraftutbygging, etter det har det fungert som psykiatrisk avdeling - og no altså hotell.
Romma var reine, streite og enkle - dei store fellesareala var mange og gode - og maten snop...
Vi fekk eit olivenbrød til det heller store marinerte stykket av ytrefilet med løkbeignet, ein sennepssaus og eit kryddersmør og den store forma med fløytegratinerte poteter som venta oss til middags. Jorunn fortalte oss litt meir om mat og fjell, bre og fjord medan vi åt dessert (pea)nøttekake med sjokolade og is. I stadenfor å synke saman og bli i ein djup sofa, for vi på kaffivitjing til Solveig som så absolutt er ein husflidar som har laga mykje vakkert... Det nydelege sognebunadsbroderiet er til dei to bunadsdokker!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar