tirsdag 9. mars 2010

Du kjem vel på søndagsskulen i Eldhuset?

Jorunn leiar søndagsskulen 14.mars frå klokka 11, husk å gje melding til henne, eller Anne Kari eller laerdal.husflidslag( alfakrøll )gmail.com at du kjem!

Jorunn laga mange nydelege Te-lysposar i ei travel haust og førjulstid! Her i huset er den nytta til yndlingskonfekten til fotografen av biletet som Jorunn har applikert på som pynt. Jorunn sitt kurs har innlagd matpause i god husflidstradisjon! Posen kan nyttast til påskeeggevarmar på frukostbordet eller påskegodteriet til utekaffien på hyttetrappa, berre for å gje idear om bruksmåten og ulike fargeval...
Søndagsskulen er tenkt som eit kurs for medlemmene i Lærdal husflidslag og kostnaden er materialet som vert nytta. Jorunn sørger for linstoff og vatt, og det vil vere innerstoff og dekorsaumtråd tilgjengeleg.
Ynskjer du å verte medlem, stikk innom Eldhuset på ein torsdagskveld, ta kontakt pr telefon eller epost!
Førstkomande torsdag er det iallefall både sauming, glasing og spøting.

Neste onsdag - den 17. mars er det Handarbeidskafé på De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum på Kaupanger :
Applikasjon - ein tradisjon i Sogn med Bjørg Hovland i eit samarbeid mellom museet og Sogn Bunadnettverk.
Det er alltid så triveleg å vere der - eg reiser innom på veg frå Feios og fruktarbeidarlanghelg - og reknar med det er fleire i laget som tek turen over fjorden! - Det er vikig å huske at ein kan ta dei gamle teknikkane og/eller formene med seg i anna husflid og nytte dei på utradisjonelle stadar også!

Litt meir info også på http://www.laerdalhusflidslag.blogspot.com/

via @tanketom på Twitter vart eg gjort oppmerksom på @soungir si kvitring om ei artig reklame for naturgass  - korleis visualisere varme gjennom strikking - den er fin!

Wikipedia sin primstav fortel at det er dei 40 riddarane sin dag - og primstavmerket for dagen er ei halv sol!
- og det veret som er i dag - skal det verte i 40 dagar framover! - - og det som trengst er regn i flg nrk&yr! - og som vanleg i den nest tørraste kommunen i landet,  vert det lite med regn her i motsetnad til resten av fylket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar