lørdag 25. september 2010

12- Haustmarknad

Dagen starta med fint overskya ver, det er alltid eit godt teikn når det er Haustmarknad på Lærdalsøyri.

Eit pluss for oss som bur innanfor Verneområdet, er at det er kort veg heimatt med varene som er handla.

Vi har arbeidshelg  - så det vart gjort unna litt lønsarbeid før det var tid for å stå i Marknadsnemndi si bod med gratiskonkurransen.

Dagens konkurranse var innan ei merkevare som er noko breiare enn dei fleste huskar på - Lærdalspoteter!

I 8 boksar var det plassert 3 poteter. Det var åtte av fleire potetsortar som vert dyrka i Lærdal, det galdt å gjette rett namn!

Rekkefølge som gav rett svar: Asterix, Blå Kongo, Berber, Kerrs Pink, Mandel, Oleva, Peik og Rutt. Premien er ein sekk poteter - og ingen hadde alle rette!

I morgon er konkurransen truleg ein sekk gulrøter - det er tradisjon på på dei to marknadane i Lærdal at Marknadsnemndi har ein slik gratis konkurranse - då veit alle kor ein kan spørje etter hjelp av nemndi, eller kor næraste minibank eller toalett er - eller alle kan fortelje at dei synest vi har trivelege marknader i Lærdal. Det fine lett overskya veret heldt seg, så sjølv om sola forlengst har forlate området der Marknaden er plassert,- så var det brukelege temperatur.

Eg har handla spekepølser hjå same pølseselgaren frå Venås Engros - 2 gongar i året - og i det siste også på Rørosmarknaden!
Pølseselgaren sa i dag at første gong var i 1996, den gongen jobba eg i kulturetaten og yngste han velkomen til marknads! Han er dyktig - han huskar kva smaksvariantar vi likar, og veit kva for nokre nye sortar han kan by oss til å prøve - ikkje rart han har mange svært faste kundar!

Elles handla eg blomkål, rødbetar og reddik og ferske fiken hjå Ernesto på Lærdal torg - dei er så flinke i høve marknadane.

Eg tinga ei kasse honning frå Sognebia til dei heime på Sunnmøre, dei likar den gode smørbare honningen på brødskiva med gamalost.

Ingrid på Ellen Antikk kom ut og viste fram kua dotra hennar hadde handla hjå ein brukthandlar i Kvammegården.
Eg misforstod og tok fram lommeboka, - og det heile enda opp med at eg likevel fekk kjøpt kua!
Korga med kantarellar derinmot, var ein del av middagsmaten og forlengst oppeten.

Han hin kom frå jobb, vi åt middag og så for vi av garde til Kultursalen og såg einakteren "Mordet på Lunde". Her er artikkelen i Sogn avis om Kaupanger Ungdomslag si førestilling, då dei spela den på hi sida av fjorden i mai.
No trøytt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar