søndag 8. august 2010

Søndagstur til kaffibesøk til Øvre via 1117 m.o.h

Kammen frå "Børkjo" - ein av dei 5 gjenstandane som har fått si i ei eiga vesle utstilling på Besøksenteret knytt til Borgund stavkyrkje
- og her ein artikkel frå Nrk om Bjørkum som beskriv området som vart utgrave i fjor sommar og funnet som vert liggande under den nye E16, som skal vere ferdig til neste år.
Utstillinga på Besøksenteret innheld 5 gjenstandar og ein film frå Arkikon og (her eit bilde) som visualiserer korleis det kan ha sett ut.

Illustrasjon som viser korleis nåla, en annan av dei fem gjenstandane - batt saman kleda

Utsikta frå framfor Tyin Panorama, i vegskiljet der vegen på vestsida av Tyin går til Øvre Årdal og på austsida vidare til Tyinstølen og Eidsbugarden på vestenden av Bygdin.

Aasmund Olavsson Vinje - wikipedia versjonen
Bilethoggar Ståle Kyllingstad laga minnestøtta som vart reist i 1968 til minne om Aasmund O. Vinje - framfor Bygdin på kaia på Eidsbugarden.

”Eg er, som vel Du veit, ein fjellets man
og derfor dreg tilfjells so tidt eg kan.
- - - - - - -
So laut eg soleids sveiva meg og snu
at eg i Jotunheimen fekk ei bu.
Eg Plassen valde etter syn paa mange,
ved Bygdins vestre ende paa ein tange.
Fraa logne heim, der ser Du tindar vaja,
og Slettmarkhø, som likjest Himalaja.”
- skreiv A.O.Vinje på pantebrevet for lån til hytta ved Bygdin.Rutetidene med "Bitihorn" over Bygdin,-  busskorrespondanse med resten av verda i høve dette!Fondsbu til venstre der vi åt middag  - Eidsbugarden til høgre hadde vore stengt til eit brylluop og opna ikkje før 1800 - så det får vere neste gong!


Elgbiff på Fondsbu, var meir oppteken av å få servietten med enn presentasjone av tallerkenen - nydelege al dente grønnsaker og soppstuingen er på baksida - Godt var det iallefall, servert med ei STOR skål med tytebærsyltetøy, - som vi til også delte med dei to andre som slo seg ned ved bordet som hadde gått langt, sove på tynt liggeunderlag - som skulle ta båten attende litt seinare på ettermiddagen.


Termometer med lokal valdresvri på veggen på Fondsbu


Etterpå var det kaffibesøk og feiring av 92årsdagen til Bestemor i Årdal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar