mandag 28. mars 2011

Smyg inn SMØYG på museet onsdag før ØNH på torsdag!

Skal til Bergen tidleg torsdagsmorgon for å gjere klart til å opne opp i nase/bihuleregionen, slik at det vert mogeleg å ta vevsprøve av "flekken bak øyra" -
og ny cellegiftkur på måndag -

før den tid satsar eg på å kunne reise på De Heibergske samlingar på onsdagskvelden! -
Siri Benjaminsen frå Sogn Bunadnettverk viser og fortel og lærer vekk teknikken

Dette er det ho fortel i meldinga som er sendt ut:

Ny handarbeidskafé på museet

Onsdag 30 mars kl 1900 vert det ny handarbeidskafé på De Heibergske samlinger - Sogn Folkemuseum i samarbeid med Sogn Bunadnettverk. Temaet denne gongen er smøyg som er ein eldgamal saum- og dekorteknikk.


Smøyg, og kalla vevsaum eller glitt, er brukt på fleire tekstil ein kan finne i museet sine samlingar, til dømes på dåpstøy og bringeduk. Saumteknikken finn ein oftast på klede/tekstil med seremoniell funksjon. Middelaldertekstilet Huldreduken frå Årdal har smøygsaum. I nokre tekstil er smøyg kombinert med andre sting t.d holbeinsting. Det kan ein finne på dåpstøy frå Sogn.


På handarbeidskafeen vil Siri Benjaminsen frå Sogn Bunadnettverk gi ei innføring i smøygsaumen. Det vert teke fram tekstil med smøyg frå museet sine samlingar. Det er til møtet laga ei materialpakke i smøygteknikk som ein kan kjøpa for å øva seg på saumen.


I tillegg vert det utlodding, museumsbutikken er open og i kafeen vert det servert kaffe, te og kaker. Det er gratis inngang og alle er velkomne. Ta gjerne med handarbeid.


Håpar mange av dykk har høve til å møte !
Med venleg helsing
Sogn Bunadnettverk
v/Siri

Neste søndag 3. april er Jorunn søndagsskulelærar på Eldhuset - ho er på Eldhuset førskomande torsdag 31.mars for å fortelje meir!  

Må berre dele dette utstillingsbiletet frå BlockLotto, tenk sååååå mange kviltar!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar