mandag 15. november 2010

Vekestart


Sjølv om kjøkkengolvet er nybona, er det ikkje å rekne som starten på julestria -.

På fredagskvelden fall lokkane. Han hin fann fram hårklippemaskina og fjerna det meste, - etterpå var det barbermaskin. Det som står igjen, har effekt som borrelås på glatte skjerf, - ei stor lette å sleppe at håret dett av heile tida!

I dag er det blodprøvetaking på Sjukehuset og influensavaksine på Helsesenteret, og med trua på at  blodverdiane er rette, slik at vi får delta i bursdagsfeiring i kveld.
Ein lilla pakke er allereie pakka  ned!

I morgon tidleg er det tilpassing av parykk og så ventar ein ny dose gift på meg hjå HelseF.

På laurdag åt vi sein frukost på Sanden pensjonat, dei har fått ny brødleverandør - Lustrabui - det vart ein lang og god frukost, brødet var svært godt det!
Vi var innom Ellen Antikk på veg heim og eg fann ei "ny" veske. I løpet av helga har beslaga vorte pussa bittelitt og veska er innsmurt med vannavstøtande krem. Det vert nok ikkje tid nok til å lage den klar til byveske i dag - men det vert dagar etter dette!

Sjekk denne lenkja frå Simonswald i Tyskland - dei manglar sol berre 5 månader i året, tru om det hadde vore noko å tenkje vidare på...

Det har vore ei fin helg for spaserturar.
Kameraet har vore med, men vi har vel vore for opptekne med prat!
Endeleg var det tid og ver for å gå Knutsbrui og vegen langs elvebryggja.
Vi fekk sett korleis det nye kunstsenteret Sogn kunstsenter - Gjesmesamlinga veks fram frå hi sida også!
I følge Sogn avis syntest Guro at namnet var litt tørrt! Namnet varaordføraren føreslo i kommunestyret, - 6220 - er postnummeret til Straumgjerde. Det kan vere at sykkylvsordføraren ville teke ein telefon til ministermannen om han hadde greidd å lokke med seg kommunestyret på tallkoden sin.

På biletet viser Straumgjerde ved foten av Straumshornet som eg yndar å fortelje at eg har bestige!
Bilete er lånt frå denne fjellsida! Lakseelva Straumen må også nemnast her, sjekk denne lenkja med bilde av elva mellom fjorden og Fetvatnet er også kalla Europas kortaste lakseelv! Det var godt dei færraste tende på 6220!


Det har kome melding frå Siri i Sogn bunadnettverk om handarbeidskafeen på museet på Kaupanger førstkomande onsdag - her er er lenkja til Lærdal husflidslag der e-posten frå Sogn bunadnettverk er gjengjeven.
Der er det også lenkje til museet si side.

Eg skal på handarbeidskafe!

3 kommentarer:

 1. Her har det vorte tre hovudplagg. Det kan vel passe fint i desse hårlause dagar :o)
  Eg tek dei med til Kaupanger onsdag kveld. Er ikkje du der, så er der vel andre lærdøler, slik som Anna?

  SvarSlett
 2. Eg er spent!
  Eg skal på museet på onsdag - vi møtest der!

  SvarSlett
 3. Åh for nokre hovudplagg - vart vakker i alle tre!

  SvarSlett